Konsulter inom försvar och ILS

Stockholm
Application deadline: 2022-06-04

Systecon växer och behöver rekrytera dig

Systecon växer och vill komma i kontakt med dig, som precis som vi, brinner för att bidra till samhällsnytta inom försvar och samhällsberedskap. Vi rekryterar fortlöpande utifrån de behov som finns hos våra kunder.

Systecon är ett ledande konsult- och mjukvaruföretag med tjänster och verktyg inom Life Cycle Management. Vi hjälper våra kunder att hitta den optimala balansen mellan tillgänglighet, kostnadsbesparing och effektivitet. Vår egenutvecklade mjukvara Opus Suite används av hundratals företag över hela världen för att nå högre produktivitet, lägre kostnader och bättre lönsamhet. Våra konsulter arbetar med några av de största projekten i landet inom försvar och järnväg.

Din roll 

Som konsult hos oss kommer du att arbeta brett inom ILS (Integrerat Logistikstöd), logistisk analys, drift- och underhållsfrågor, LCC-utredningar mm, allt i vår strävan att hitta de bästa lösningarna för Försvarsmakten, Kustbevakningen eller andra myndigheter med uppgifter inom samhällsberedskap. Vi ser att du vill och har en förmåga att driva affärer och nätverk.

Exempel på uppgifter du kan få arbeta med inom våra uppdrag: 

 • Arbeta med ILS, driftsäkerhet och underhåll i materielprojekt
 • Analysera samband mellan kostnad, driftsäkerhet och tillgänglighet 
 • Vara brygga mellan teknik, nyttjare och underhållsverksamhet i projekten.
 • Vara kravställare i upphandlingar och vägleda kunden i rätt val av produkt och lösning. 
 • Utveckla arbetssätt och processer för en mer kostnadseffektiv förvaltning av tekniska system. 
 • Analysera och dimensionera behov för underhåll och resurser.
 • Identifiera kostnadsdrivare och flaskhalsar. 

Din profil 

Vi tror att du har en bakgrund som teknisk officer eller besitter motsvarande kunskap och erfarenhet från Försvarsmaktens eller någon av våra andra kunders verksamhet och materielsystem. Vi tror att du redan har några års erfarenhet av teknik- eller verksamhetsutvecklingsprojekt, gärna från ett anskaffnings- eller modifieringsprojekt inom FMV. Du har arbetat med ILS och kanske har du specifikt jobbat med driftsäkerhet och Life Cycle Management, alternativt med modellering och simulering.

Som person tycker du om att skapa, forma och utveckla kundrelationer. Du brinner för kopplingen mellan teknik, data, analys och affärsmål och resonerar dig gärna fram till rätt lösningar i samråd med kollegor och kunder. 

Din ansökan 

Vi ser fram mot din ansökan med CV och personligt brev. Du kan också registrera en ansökan med din LinkedIn-profil. För frågor om våra roller och framtida möjligheter hos oss är du välkommen att kontakta ansvarig chef Andreas Viberg, se kontaktuppgifter nedan.

Vi hanterar alla ansökningar löpande, så skicka gärna in din ansökan redan idag. Placering är på vårt huvudkontor i centrala Stockholm. I denna rekrytering samarbetar vi med Akality. Skicka därför din ansökan till genom att trycka på knappen nedan. Vid eventuella frågor går det även bra att kontakta rekryterare Oscar Stierncreutz på 0722248530.


Andreas Viberg, konsultchef Försvar och Säkerhet

andreas.viberg@systecon.se

+46 76 526 14 67

Contact person

Oscar Stierncreutz

oscar.stierncreutz@weselect.com

0722248530

Thank you for your application! Application submit failed, please try again Apply quick and easy

Please provide your first name.
Please provide your last name.
Please provide a valid e-mail.
Please provide your phone number.
Drop your picture here or click
Drop your documents here or click
Please provide at least one document (ex CV, letter, grades)
  The file size cannot exceed 10 MB
  Please send the documents in PDF or Word format.
  Please approve the Privacy Policy.

   

  5 %